Ontdek de Ondernemingsradar

Webinar

Ontdek de Ondernemingsradar in 30 minuten via een online webinar.

Webinar

Wat houdt dit webinar precies in?

In onze webinars zetten we een feature in de kijker. Op een half uurtje ben je helemaal mee en krijg je nieuwe ideeën voor cijferbabbels:

Klik hier voor meer info & inschrijven

Verras je klant met een concurrentiestudie

Maak van het najaar gebruik om je klanten te verrassen met een attentie: een tof gesprek over het bedrijf, de sector en de conculega's.

Cijferbabbels die inspireren

De interne en externe cijfers in de Ondernemingsradar zijn bijgewerkt, dus tijd om die babbel met je klanten te organiseren:

  • Hoe verliep het jaar?
  • Hoe deden je concurrenten het de afgelopen jaren?
  • Waar wil je naar toe met je bedrijf?

Door te kijken naar de evoluties binnen de sector van je klant, geef je je ondernemer de kans om stil te staan bij zijn branche en om samen na te denken over de evolutie en toekomst van zijn bedrijf.

Babbelinspiratie

In dit gratis webinar geven we je babbelinspiratie en laten we je zien hoe je zo’n gesprek efficiënt voorbereidt:

  • Hoe maak je je ondernemer warm voor zo’n babbel? Is het ook nuttig voor kleine(re) bedrijven?
  • Hoe pak je zo’n adviesgesprek aan?
  • Hoe lever je nieuwe diensten aan je klanten?

Schrijf je gratis in

P.S. Interesse, maar past dit moment niet? We nemen de sessie op en sturen je nadien de opname. Dus schrijf je gerust in en bekijk het webinar wanneer het jou past!

Forecast en raming van de voorafbetalingen

In dit gratis webinar gaan we aan de slag met de forecast en de raming van de voorafbetalingen uit de Ondernemingsradar.

Van tussentijdse rapportering naar forecast

De tussentijdse rapportering visualiseert voor jou en voor je klant de up-to-date resultaten.

Vanuit deze tussentijdse resultaten maakt de forecastfeature een projectie naar de cijfers op het einde van het boekjaar.

Bijvoorbeeld: We willen graag het resultaat einde boekjaar kennen maar we hebben de boekhoudcijfers nog maar tot 30 september. We kunnen met de forecastfeature een projectie maken naar het resultaat op 31 december. Het is handig om dit resultaat vervolgens te gebruiken als basis voor het berekenen van de voorafbetalingen.

Van forecast naar raming van de voorafbetalingen

Vanuit de forecast maak je naadloos de overstap naar de raming van de voorafbetalingen. Je voegt verworpen uitgaven en fiscale correcties toe. De Ondernemingsradar berekent de vennootschapsbelasting en jij adviseert de optimale voorafbetaling aan je klant.

Met kennis over de toekomst(cijfers) overtuig je de ondernemer van jouw meerwaarde als vertrouwde adviseur. Zo word je steeds zijn vast aanspreekpunt bij cruciale businessbeslissingen.

Schrijf je gratis in

P.S. Interesse, maar past dit moment niet? We nemen de sessie op en sturen je nadien de opname. Dus schrijf je gerust in en bekijk het webinar wanneer het jou past!

Help je klanten groeien met tailormade rapportages

Cijfers begrijpen en interpreteren is niet voor elke ondernemer even gemakkelijk. De vaak droge balansen en resultatenrekeningen helpen hier ook niet aan mee. Maar hoe maak je je ondernemer enthousiast over zijn of haar cijfers?

De rapporten van Intellifin geven inzichten met tekst in jip-en-janneketaal en cijfers in dynamische, kleurrijke grafieken.

Deze rapporten volgen echter een door de wet voorgeschreven opbouw, die voor de ondernemer niet altijd logisch is. Daarom ontwikkelden wij een nieuwe module: Tailormade rapporten.

Met deze feature maak je samen met je klant een rapport op maat dat de logica van de ondernemer volgt. Jullie bepalen samen de weergave van de kosten en opbrengsten met rubrieken en titels die voor je klant duidelijk zijn. Hierdoor krijgt hij/zij in een oogopslag een duidelijk overzicht van de voor hem/haar belangrijkste cijfers om op te volgen.

Voorbeeld: een fietsenhandelaar verkoopt fietsen en accessoires en voert daarnaast herstellingswerken uit. Hij wil zijn omzet verdeeld zien over drie categorieën. Ook voor zijn kosten wil hij een eigen indeling op maat van zijn onderneming.

Met Intellifin help je kmo’s te groeien door de financiële cijfers beter te begrijpen.

Schrijf je gratis in

P.S. Interesse, maar past dit moment niet? We nemen de sessie op en sturen je nadien de opname. Dus schrijf je gerust in en bekijk het webinar wanneer het jou past!