#Accountancy #Adviseren #Cijferbabbels #Ontstaan

Ontstaan van Intellifin

12 maart 2023

Ontstaan van Intellifin

Hoe Paul, Kristel en Jan Hermans hun expertise combineren en Intellifin oprichtten

Hoe het allemaal begon

De jaren 1980… Paul ontwikkelt software voor de berekening van personen- en vennootschapsbelasting, jaarrekeningen enz.

Van zodra Jan en Kristel de schoolbanken verlaten, voegen zij zich bij hun vader. Al snel wordt duidelijk dat hun kennis en ervaring dè ideale combinatie is: Paul en Kristel hebben een economische achtergrond en Jan is informaticus.

Als Paul er na enkele jaren klaar voor is om met prepensioen te gaan en Kristel en Jan hun vleugels willen spreiden, verkopen ze het bedrijf. Jan gaat in Antwerpen aan de slag als IT-consultant en Kristel gaat aan het werk bij Kluwer.

Excelco, professionele reünie van de familie Hermans

Op een familiefeest begint Paul, tussen pot en pan, over zijn strubbelingen in de zoektocht naar bedrijven om in te beleggen. Hij kan op het internet alle cijfers wel vinden, maar nu wil hij ze ook met elkaar kunnen vergelijken en analyseren. Dus hij vraagt aan Jan om dat eens ‘in een Excel te gieten’.

Jan, informaticus in hart en nieren, schrijft er meteen een programma voor. Een programma waar zowel Paul, Kristel en Jan toekomstperspectief in zien. Samen richten ze Excelco op en ontwikkelen ze software voor beleggers, die aandelen snel en eenvoudig opvolgt en vergelijkt.

Intellifin, specialisatie op vlak van accountancy, techniek en business onder één dak

Na enkele jaren pikt Jan Maurissen, van advieskantoor Van Havermaet, in op een artikel uit Made In Limburg over Excelco en er ontstaat een nieuwe samenwerking. Van Havermaet is een krak in het analyseren van cijfers en Excelco blinkt uit in het visualiseren ervan.

In het najaar van 2015 richten ze Intellifin op. Als joint-venture werken ze samen aan De Ondernemingsradar, een tool die accountants en ondernemers een duidelijk inzicht geeft in de cijfers.

Intellifin start met enkel analyseren en rapporteren, maar groeit gestaag verder. Geleidelijk aan wordt aan De Ondernemingsradar ook vergelijken, waarde berekenen, toekomst- en financiële plannen toegevoegd. En is er nog meer op komst!

Nòg meer insights?

Analyse in de kijker : Liquiditeit

Kristel Hermans 25 januari 2023

Liquiditeit is de mate waarin een onderneming in staat is om haar verplichtingen na te komen. Het gaat hierbij vooral om het vermogen om kortetermijnschulden te betalen.

Lees meer #Tip&Tricks

Hoe meer inzetten op cijferbabbels?

Kristel Hermans 11 januari 2023

Als accountant ben je vandaag de dag eerder partner van je klanten. Ze komen bij je voor advies over hun organisatie, hun toekomst en het reilen en zeilen van hun zaak.

Lees meer #Adviseren #Cijferbabbel #Babbelinspiratie #Features