Koen Vanhoutteghem van A-count over de Ondernemingsradar

Partner - A-count

Over A-count

Accountantskantoor A-count staat kmo’s bij met correct en toekomstgericht advies op maat van de onderneming en dat vanuit Kortrijk, Deinze en Gent. Al jarenlang zet het kantoor in op technologie en automatisering om zo efficiënt mogelijk te werken. Beide bestuurders – Koen Vanhoutteghem en Yves Windels – zijn er namelijk van overtuigd dat digitalisering een transparante en open communicatie bevordert.

Koen Vanhoutteghem

Uniek in de markt

Koen Vanhoutteghem: “We leerden Intellifin kennen via een mailing enkele jaren geleden. Het leek ons meteen interessant en nuttig voor ons werk. Ik vind de tools vrij uniek in de markt, vooral wat de Startersplannen en de Ondernemingsradar betreft.”

Ondernemers onder elkaar

“Dankzij Intellifin profileren we ons nog meer als ondernemer die tegen een ondernemer spreekt. We zijn voor onze klanten dus meer dan een standaard boekhouder. Want wij denken graag mee met hen. Nog vóór de eerste meeting komen de tools al van pas. Om bijvoorbeeld te vergelijken met andere gelijkaardige ondernemingen, om enkele inschattingen te maken. We zijn dankzij de Ondernemingsradar nóg beter voorbereid.”

Dankzij Intellifin profileren we ons nog meer als ondernemer die tegen een ondernemer spreekt.

Inzicht en overzicht

“Onze klanten appreciëren het feit dat we hen heldere, grafische voorstellingen tonen. Dat zegt zoveel meer dan een reeks cijfertjes. De rapporten zijn niet enkel correct, ze zien er ook goed uit. De groei, de werkpunten en sterktes, … Je ziet alles in één oogopslag. Dergelijk verslag geeft ook een professionele indruk naar banken toe.”

Concurrentieanalyse

“Om grondig te vergelijken met gelijkaardige ondernemingen en concurrenten, heb je relevante cijfers nodig. Handig is dus dat de Ondernemingsradar cijfers haalt uit verschillende bronnen, inclusief de Nationale Bank. En heb je van je klant al cijfers van het huidige jaar in bijvoorbeeld een Excelbestand? Dan kan je die nu al uploaden om een voorlopig beeld te krijgen.”

Realistische inschatting

“Stel dat een klant een nieuwe machine wil aankopen. Dan zien we in de Ondernemingsradar makkelijk de impact ervan: de lening, de afschrijving, de personeelskost van de eventuele nieuwe werknemer, de stijging van voorraad en verkoop, … De inschattingen in de tool zijn erg gedetailleerd en realistisch. Vroeger moesten we dat allemaal manueel berekenen. Een hele klus. Vooral voor de operationele vennootschappen in ons klantenbestand vind ik de tool een echte aanrader.”

Nòg meer testimonials?

VP Accountants

De Ondernemingsradar laat ons toe om op een vlotte en eenvoudige manier data-analyses uit te voeren, zonder dat we zelf alle cijfers moeten verzamelen.

Jan Van Cauwenbergh
Vennoot - VP Accountants

Lees meer
VVH&P

Vroeger was een boekhouder of accountant vooral een geschiedenisschrijver. Dankzij de Ondernemingsradar kunnen we nu proactief werken en correcte simulaties maken. Zo helpen we onze klanten om gerichte beslissingen te nemen.

Nick Verheyden
Zaakvoerder - VVH&P

Lees meer

Klaar om aan de slag te gaan?

Test gratis of neem contact op

Test nu 14 dagen gratis Ik wil een vrijblijvende afspraak